Erzincan Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Erzincan Çorbası Nasıl Yapılır
    Resimli Erzincan Çorbası Tarifi
    Erzincan Çorbası Yapılışı
    Erzincan Çorbası Resimli Tarif

    [​IMG]

    Erzincan Çorbası Malzemeleri

    • 250 gr kıyma
    • 1 yumurta
    • 250 gr un
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 250 gr yoğurt
    • 1 soğan
    • 1 çorba kaşığı nane
    • Tuz


    Erzincan Çorbası tarifi

    1- Bir kapta 250 gr un, yumurta, tuz karıştırılır. Su ilave edilerek sıkı bir hamur yoğrulur.
    2- Hamur elle düzeltilip hamur tahtasına konarak oklava ile açılır. Hamurun inceliği mantı hamuru kalınlığında olmalıdır. Şeritlere bölünüp üst üste getirilerek erişte gibi kesilir. Bir bez üzerinde hafif kurutulur.
    3- Kıymanın üzerine tuz, 1 fincan un, karabiber konarak iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalara bölünerek elle
    yuvarlanıp küçük köfteler yapılır. Bir tepsiye un serpilip, üzerine köfte ler konup sallayarak köfteler unlanır.
    4- Soğan ince ince doğranır. Tencereye tereyağı, sıvıyağ ve doğranmış soğan konup kısık ateşte kavrulur. Köfteler ilave edilerek tencereyi hafif sallamak suretiyle bir miktar pişirilir. Sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynaymca erişteler atılarak pişmeye bırakılır. Pişince tuz ve nane ilave edilip ateşten alınır. Çorba soğumaya bırakılır.
    5- Yoğurt bir kapta iyice çırpılır. Mikserle çırpılması uygundur. Çorba sıcaklığını kaybedince yoğurt ilave edilip karıştırılıp servis yapılır.