Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuşbaşı Kebabı Tarifi Resimli
    Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi
    Resimli Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi
    Erişteli Kuşbaşı Kebabı Yapılışı

    Erişteli Kuşbaşı Kebabı


    Malzemeler

    250 gr kuzu eti
    1 adet domates
    1 adet soğan
    15 adet mantar
    2 adet biber
    1 su bardağı bezelye
    1 adet kabak
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı erişte
    1 su bardağı kaşar peynir
    1 tutam tuz

    Hazırlanışı

    Domates ve soğanı yemeklik doğrayalım. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirelim 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayalım.

    15 adet mantarı ortadan 2′ye kesip ayıralım. Bezelyeleride ekleyerek tencerenin içine koyalım ve tuzunu ilave edelim.

    Başka bir tencerenin içine 1 çay bardağı sıvı yağı dökelim. Üzerine su ilave edelim. Kaynayınca tuzunu serpelim ve 1,5 su bardağı erişteyi haşlayalım. Erişteleri fırın tepsisine yayalım. Üzerine sebzelerle, sote ettiğimiz etleri yayalım. En üste 1,5 su bardağı kaşar peynir rendesini serpelim 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Roka yapraklarını servis tabağına döşeyip üzerine erişteli eti yerleştirip en üste bir kalın dilim domates ve sebzelerle süsleyerek servis edelim. Afiyet Olsun
    [​IMG]