Erişte Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 12 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Pirinç veya bulgurla yaptığımız pilavı erişteyle denemek ister misiniz?

    Erişte pilavı tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 Su bardağı köy eriştesi
    4,5 Su bardağı su
    2 Yemek kaşığı margarin
    Tuz
    Beyaz peynir

    Yapılışı

    4,5 Su bardağı suyu kaynatıp erişteleri ilave edip suyunu çektirerek pişirin.
    Orta boy tencerede margarini eritip tuz ilave edin.
    Suyunu çekmiş eriştilerin üzerine yağı ekleyip eşit derecede dağılması için iyice karıştırın.
    Demlenmesi için temiz bir bez kapatıp 10-15 dakika bekleyin.
    Üzerine peynir rendeleyin.
    Sıcak servis yapın.