Erişte Nasıl Yapılır

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Yasemin tarafından 25 Eylül 2013 tarihinde açılan konu


  1. Erişte yapmak isteyen bayanlar yazımızda sizlere evde erişte yapılışını anlatmak istiyorum.Özellikle kış aylarında sevilerek yenen erişte yapımı oldukça kolay zor bir yanı yok sadece biraz açma konuusnda zorlanabilirsiniz ama gerisi daha basit.

    Öncelikle Un ve yumurtaya ihtiyacımız olacak ayrıca tur ve su.Ne kadar yapmayı düşünüyorsanız buna siz karar vereceksiniz.Örneğin bir pazıya 1 yumurta kırabilirsiniz.Şöyle izah ediym 5 kilo una 15 adet yumurta yeterli oluyor 5 kilo undan tam 30 pazı çıkartabilirsiniz.

    Unu hazırlayın yumurtaları kırın üzeirne tuzunuda ilave edin ve su ile güzelce yoğurun hamurun katı olmaısna dikkat edin yoksa açamazsınız hem geç kuruyabilir.Hazırladığınız sert hamuru bezelere ayırın her bezeden kalın bir yufka açın çok ince olmamasına dikkat edin.Hazırladığınız yufkaları temiz bir bezin üzerine serin bu arada siz bezeleri açmaya devam edin. Ara ara kuruyan yufkaları alın ortadan ikiye kesin daha sonra üst üste koyun ardından belirli boyda şeritler kesin bu şeritleri üst üste koyun ve ince ince erişteler kesin.Daha sonra temiz bir beze serin ve kurumaya bırakın.İşte hepsi bu kadar herkese kolay gelsin.