Erikli Toplar tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 18 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Erikli Toplar nasıl yapılır

    Erikli Toplar yapılışı

    Erikli Toplar için gerekli olan malzemeler:

    50 gr nişasta
    400 gr patates
    15 gr irmik
    1 limonun rendelenmiş kabuğu
    1 yumurta sarısı
    yarım paket vanilya
    50 gr margarin
    8 adet erik
    bir miktar tarçın
    50 gr galeta unu
    bir miktar kıyılmış fındık
    bir miktar purda şekeri

    [​IMG]

    Yapılışı

    Patatesin kabuklarını soyun ve büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Tuzlu suda haşlayıp ardından biraz soğumaları için bekletin. Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun.
    Erikleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir miktar tarçın serpin.

    Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın. Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın. Yeniden top olarak şekillendirin.

    Büyük bir tencerede su kaynatın. Erikli topları kaynar suda 6 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Alıntı