Erik turşusu

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 25 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Erik turşusu tarifi
    Çeşitli sebze ve meyvelerin turşusu olur da erik turşusu olmaz mı? İşte damak tadınıza yeni lezzetler eklemek için erik turşusu tarifi
    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 Kilo yeşil erik
    Yarım kilo sivri biber
    1 Su bardağı üzüm sirkesi
    7 Diş sarımsak
    3 Yemek kaşığı tuz
    1 Yemek kaşığı pul biber
    Su

    Yapılışı

    Erikleri ve sivri biberleri iyice yıkayın.
    Orta büyüklükteki bir kavanozun alt sırasına sivri biberleri üstüne erikleri sıkıca yerleştirin.
    Sarımsakları soyup kavanoza ilave edin.
    Derin bir kasede su, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
    Kavanozun üzerine çıkacak kadar hazırladığınız sosu dökün.
    Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip mutfak tezgahında 1 saat bekletin.

    Püf Noktası
    Turşunun hemen olmasını istiyorsanız mümkün olduğu kadar ılık ortamda bekletin.
     



  2. Cevap: Erik turşusu

    İlk kez duydum erik turşusunu. Sevgili adminim yeşil erik zamanı yaparsın bizlerde tadına bakarız :f196:
     



  3. Cevap: Erik turşusu

    Erik ekşi turşuya yakışır.Neyse küçük bir kavonaza ben de talibim ;)
     



  4. Cevap: Erik turşusu

    Turşu dağıtılıyomuş burda :f30: Sipariş listesine bende adımı yazdırmaya geldim