Erik Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 21 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Mor eriğin faydaları
    Kırmızı eriğin faydaları
    Erik ve erik kabuğunun faydaları

    Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kansere yönelik koruma sağlayıcı özelliktedir.

    Karaciğer, böbrek ve sindirim sorunlarına karşı yararlı olduğu belirtiliyor.

    Romatizma, mafsal kireçlenmesi için yararlıdır.

    Bağırsakları yumuşatıcıdır.

    Kansızlığa karşı kullanılabilir.

    Ateş düşürücü

    Regl düzenleyici etkisi eriğin faydaları arasındadır.

    B vitamini, magnezyum, potasyum bakımından zengindir.

    Erik taze meyve ve kurutularak olarak yenmesinin yanısıra gibi komposto, reçel, pekmez, marmelat şeklinde de yenilmektedir.

    Canlı yeşil görünümlü, sert, sulu ve lekesiz erikler tercih edilmelidir.

    Besin değeri bakımından kurutulmuş erik taze eriğe göre daha yüksek besin değerindedir.