enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevlerini açıklayın

'Etüt Merkezi' forumunda Sitem tarafından 7 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevlerini açıklayın


    Parçalanmış ve sulandırılmış besinlerin enzimler yardımıyla ( tükürük, mide ve bağırsak öz suları, pankreas ve karaciğer salgıları yla) kimyasal değişime uğrayıp, yapı taşlarına parçalanmasına kimyasal sindirim denir. Kimyasal sindirimde mutlaka enzim ve su kullanılır.

    Yediğimiz besin maddelerinde bulunan, su, madensel tuzlar, vitaminler, glikoz, fruktoz, galaktoz, amino asitler, alkol gibi küçük maddeler sindirime uğramaz. Yağlar, disakkarit, polysakkarit gibi karbonhidratlar, proteinler ve nukleik asitler (DNA ve RNA) kimyasal sindirim ile hücre zarından geçebilecek küçük moleküllere parçalanırlar. Kimyasal sindirim, ağız, mide, ince bağırsaklarda olur.


    Enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevleri ile ilgili 2 soru


    1 Kimyasal reaksiyonlarıhızlandıran biyolojik katalizörlere………….denir.
    A) Hormon B ) Vitamin C) Enzim D) Koenzim E) Hiçbiri

    2 Enzimlerin protein kısmına ………denir.
    A) Apoenzim B ) Koenzim C) Haloenzim D) Kofaktör E) Substrat