Enginarlı Pizza Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Enginarlı Pizza nasıl Yapılır


    [​IMG]

    Malzemeler

    Temel pizza hamuru ve domates sosu
    200 gr. enginar
    125 gr. mozarella
    20 gr. kapari
    1 demet fesleğen
    50 gr. rende parmesan
    toz biber



    Hazırlanışı

    Hamuru ve domates sosunu temel tarifteki gibi hazırlayın, toz biberi domates sosuna ekleyin.

    Enginarları yıkayıp süzülmeye bırakın. Mozarellayı küp doğrayın. 2 kağıt havlu arasında kurutun. Enginarları 2’ye veya 4’e kesin. Kaparileri uzunlamasına 2’ye bölün. Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın, yarısını ince kıyıp domates sosuna ekleyin.

    39x29 cm. büyüklüğündeki tepsiyi, 2500C’de ısıtılmış fırının alt rafına yerleştirin.

    Hamuru tepsi büyüklüğünde açın, fırın kağıdının üstüne yerleştirin. Domates sosunu hamurun üzerine yayın. Mozarella ve parmesan peynirini karıştırın. Hamurun üstünü peynir, enginar ve kapari ile kaplayın.

    Pizzayı kağıtla beraber sıcak tepsiye koyun ve 12-15 dakika pişirin.

    Kalan fesleğen yapraklarını serpiştirip, servis yapın.

    Temel pizza hamuru

    + 1/2 tatlı kaşığı şekeri, ufalanmış 20 gr. yaş mayayı ve 150 ml. ılık suyu, şeker ve maya eriyinceye kadar karıştırın. 250 gr. unu ve1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırın. 40 ml. yağı ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.

    + Hamuru unlu tezgahta kısa bir süre yoğurun ve bir kaba alın. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 30 dakika dinlendirin.

    + Hamuru dinlendirdikten sonra tekrar unlu tezgahta

    yoğurup, tariflerdeki önerilen şekilde hazırlayın.

    Yaş maya yerine 1/2 paket kuru mayayı, un, şeker ve tuz ile karıştırıp, tarifteki gibi hazırlayabilirsiniz.