Enginarlı Piliç Salatası

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Enginarlı Piliç Salatası Tarifi


    Enginarlı Piliç Salatası Malzemeler

    6 parça Diyet Göğüs
    750 ml. kaynar su
    750 gr. göbek enginar (küp seklinde dogranmis)
    150 gr. mayonez
    150 gr. yogurt
    2 çay kasigi sarımsak (dövülmüş)
    Tuz, Maydanoz veya Dereotu
    4 adet bütün enginar

    Enginarlı Piliç Salatası Yapılışı

    Diyet göğüsleri ufak lokmalar halinde doğrayın. Doğranmış göbek enginarları kaynar suyun içine atıp, hızlı ateşte yaklaşık 5-7 dk.yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra enginarları sudan çıkarıp hafif tuzlayın ve üzerini kapatarak soğumaya birakın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı çırpıp mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginari karıştırın ve bu karışımı mayonez ile harmanlayın. Servisi haşlanmis bütün enginarların içinde veya porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.