Enginarlı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Enginarlı Pilav Tarifi

    MALZEMELER

    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı bezelye
    3 adet enginar
    1 kase bakla
    1 adet kuru soğan
    1 kase pirinç
    sıvıyağ
    tuz
    üzeri için:
    1 tutam dereotu
    2 adet yeşil soğan

    [​IMG]

    Enginarlı Pilav tarifi

    Tencerenize tereyağını ve bir miktar sıvıyağı alıp üstüne doğradığınız enginarları, kuru soğanı ekleyip soteleyin.Sonrasında iç baklayı ve bezelyeyi ekleyip sıcak su ilave edin 10 dakika pişirin.Sıcak su ile yıkadığınız pirinçleri ,tuzunu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.Dinlendirdikten sonra,dere otunu,soğanları ilave edin servis yapın.