Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır

    [​IMG]
    Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı

    Malzemeler

    4 adet pişmiş enginar
    16 adet arpacık soğan
    1 orta boy kereviz
    600 gr kuşbaşı kuzu eti
    80 gr margariny
    1 çay bardağı iç bezelye
    Yarım demet dereotu
    1 yemek kaşığı un
    2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    1 tatlı kaşığı salça
    4 adet sivribiber
    Tuz ve su.

    Hazırlanışı
    Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur. Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir. 3 dk kadar karıştırılır. Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır.

    Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir. 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur. Afiyet olsun.