Enginar ve Avakado Salatası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu




  1. 5-6 tane enginar (haşlanacak)
    2 adet avokado (eğer sertseler yumuşamaları için birkaç gün oda sıcaklığında kalmaları gerek)
    1 demet taze soğan (kıyılacak)
    1 kutu mısır
    100-150 gr. kornişon veya salatalık tursusu (ufak ufak doğranacak)
    100 gram ceviz (ufalanacak)


    Enginar ve avokadoyu kuşbaşı doğrayın ve soğan, mısır, doğranmış tursu ve ufalanmış cevizle iyice karıştırın.

    Salata sosuna gelince :

    2 adet limon suyu
    1 tatlı kasığı hardal
    1 tatlı kasığı mayonez
    Yeteri kadar sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı seker
    Yeteri kadar tuz.

    Bu sosu iyice karıştırıp enginar ve avokadoların üstüne döküp iyice karıştırın.
    Bu salatayı birkaç saat öncesinden yaparsanız sos iyice sebzenin içine girer.
    Servisten önce salatanın üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin.