Enginar Konağı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ceylan tarafından 23 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Enginar Konağı Nasıl Yapılır?


    Enginar özellikle kış mevsiminin vazgeçilmez tatlarından. İşte size mükemmel bir enginar tarifi...

    Enginar Konağı Malzemeleri:

    [​IMG]

    1/2 su bardağı zeytinyag,
    1 yemek kaşığı tozşeker,
    1 yemek kaşığı tuz,
    1 limon suyu,
    1 su bardağı kaynar su
    4 adet enginar,
    10-15 adet arpacık soğan,
    1 adet havuç,
    1 adet patates,
    4 yemek kaşığı konserve bezelye

    Enginar Konağı Yapılışı:

    Öncelikle kararmaması için enginarları ya limonlu suda bekletin yada llimonla ovun. Ardından tencereye yerleştirin. Atpacık soğanları zeytinyağda kavurun. Küp doğradığınız havuç ve patatesleri de ekleyin. Sonra bezelyeleri ekleyip, enginarların ortasına doldurun. Kaynar suyu ilave edip pişirin.
     



  2. Cevap: Enginar Konağı Tarifi Resimli

    Nefis görünüyor böyle zahmetli yemekleri hazırlmak zor geliyor bana...

    Teşekkürler..