Enginar Köftesi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    6 adet enginar
    3 adet yumurta
    50 gr. kaşar peyniri
    1 demet maydanoz
    1 su bardağı un
    1 su bardağı galeta unu
    1 adet limon
    1 adet yumurta, rendelenmiş
    1 su bardağı zeytinyağı



    Beşamel sos için:

    2.5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1.5 çay bardağı un
    Karabiber, tuz, yenibahar



    Yemeğin Tarifi



    Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı
    tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün.
    Ezip, püre haline getirin.
    Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip
    karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve
    maydanozu ekleyip karıştırın.
    Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz
    şekilde köfteler hazırlayın.
    Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya
    ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.