Enginar Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 18 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Enginar Dolması,enginar dolması tarifi,enginar dolması yapılışı,enginar dolması nasıl yapılır

    [​IMG]

    Tam mevsimindeyken son derece besleyici ve sağlıklı hafif bir yemek

    Malzemeler


    4 adet enginar

    Harcı için


    1 adet orta boy patates
    2 adet havuç
    Yarım su bardağı bezelye
    1 su bardağı su

    Sosu için



    Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı


    Temizlenmiş enginarları limonlu suyun içinde 15 dakika bekletin.
    Patates ve havucu küp şeklinde doğrayıp bezelyeyle birlikte 1 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın.
    Derin bir kapta sosu için gerekli malzemeleri karıştırın.
    Enginarları süzüp yavyan bir tencereye dizin.
    Her birinin ortasına garnitürlü harç koyun.
    Sosunu üzerinde gezdirin.
    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.