Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 22 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi



    Endülüs Usulü Kuşkonmaz Malzemeleri


    1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
    1 Dilim Bayat Ekmek
    1/2 Demet Maydanoz
    2 Diş Sarımsak
    1 Kırmızı Dolmalık Biber
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
    Tuz, Karabiber

    [​IMG]

    Endülüs Usulü Kuşkonmaz Yapılışı


    Kuşkonmazın sapları bıçak yardımıyla kazınıp temizlenir. Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bölgeden başlanır. Daha sonra kuşkonmazın mor körpe uçları dışarıda duracak biçimde su dolu tencereye yerleştirilir. Az miktarda tuz ilave edilerek 20- 25 dakika kadar haşlanır. Ardından kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir süre bekletilir.Tencerede ısıtılan zeytinyağında ufak ufak doğranmış sarımsaklar kızartılır.Ufacık parçalar halinde liğmelenen ekmek içi ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır. Bu karışım güzelce kavrulur. Ekmek içi sarı bir renk alınca sirke ilave edilir ve kaynatılır.İnce deliklere sahip bir süzgeçten geçirilen bu karışım, bir kere daha tavaya konulur.İçine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenir.Tuzun, karabiberin ve ufak ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ilave edilmesinin ardından 5 dakika pişirilir.Ocaktan alınan Endülüs usulü kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir.

    Afiyet Olsun.