Ender Saraç kireçleme

'Hastalıklar' forumunda HazaN tarafından 27 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Ender Saraç kireçleme hakkında bilgi
    Ender Saraç kireçleme bitkisel takviyeler
    Ender Saraç kireçleme kireçlenmeden nasıl korunulur

    Bitkisel takviyeler: Kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, omega-3 yağı, glucosamine, chondroitin, doğal B ve D vitaminleri takviyelerdir. Ayrıca, aloe vera ve meyankökü hapları da romatizma ve eklem problemlerine karşı yararlıdır.
    Bitki çayları: Papatya, melisa, karanfil, anason ve lavantanın özellikle ağrı kesici yönü kuvvetlidir. Birkaç parça papatya, 2 adet karanfil, 2-3 granül lavanta ve 3-4 yaprak melisadan oluşan karışımı çay yapıp içmek çok faydalıdır. Bu karışım bir kez kaynatılır daha sonra 1-2 dakika demlenmeye bırakılır ve 2-3 fincan içilir.

    Beslenmede dikkat edilmesi gerekenler: Kırmızı et, toprak altında yetişen kök sebzelerin (özellikle patates gibi) aşırı tüketimi, geç saatte beslenmek, gece yoğurt ve peynir yemek, beyaz un ve beyaz şekeri kilo aldıracak şekilde fazla tüketmek, aşırı kızartma yemek, sürekli olarak aşırı soğuğa ve sıcağa maruz kalmak, çok uzun süre güneşlenmek yada güneş ışığı almamak, genetik yatkınlık ve bunun gibi pek çok nedene bağlı olarak kas ve eklem rahatsızlıklarında artış olabilir.
    Yiyeceklerden özellikle taze, az yağlı süt ürünlerini, yeşil lifli yapraklı sebzeleri, sulu hazmı kolay zeytinyağlı yemekleri, sarımsağı, susamı, ketentohumunu, meyankökünü, taze meyvelerden yapılmış kompostoyu tüketmek oldukça yararlıdır.

    Genel kas eklem ve kemik ağrılarında yardımcı olabilecek masaj ve pratik öneriler: Eklemlerde şişlik ve yanma varsa önce buz kompresi, ardından da ½ tatlı kaşığı zeytinyağı ve susamyağı, 1 çay kaşığı nane yaprağı ve 2 damla karanfilyağı karışımı ağrılı ve şiş yerler sabah akşam 4-5 dakika hafifçe sürülür ve hafif masaj yapılır, daha sonra şiş yerlere tekrar buz kompresi uygulanır. Bazı durumlarda da biraz zeytinyağı içinde dövülmüş ketentohumu ve sarımsak karışımının da yararı olabilir.