En güzel resimli yemek tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. En güzel resimli yemek tarifleri, sağlıklı yemekler
    Yemek denilince biz bayanların aklına hemen ''Bugün ne pişirsem'' gelir çoğu zaman.Yine yemek tarifleri de denilince, yemek siteleri arasında en güzel yemek tarif sitesi arar dururuz.İşte Forumdaş.net'in en güzel resimli yemek tarifleri..


    Fırında Kremalı Patates
    [​IMG]

    Malzemeler
    5 adet orta boy patates
    1 paket süt kreması
    3 diş sarımsak
    Yarım su bardağı süt
    Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz

    Yapılışı
    Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
    Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri dizin.
    Sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin.
    Patateslerin üzerine dizin.
    Krema ve sütü bir kâsede iyice karıştırın.
    Karışımı patateslerin üzerinde gezdirip iyice yayıp tuzunu serpin.
    Patatesler pişip fırından almadan önce üzerine kaşar peynirini yayın.
    Peynir kızarana kadar pişirmeye devam edin.


    Kadın Budu Köfte

    [​IMG]

    Malzemeler
    500 gr. Kıyma
    1 iri soğan (ince kıyılmış )
    1 çay bardağı pirinç ( haşlanmış )
    3 yumurta
    ½ su bardağı un
    1 su bardağı sıvıyağı
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı
    1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun.

    Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapın.

    2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.




    Salçalı,Biberli Pirzola
    [​IMG]

    Malzemeler
    14 kalem pirzola
    1 domates
    2 çay bardağı tat domates rendesi
    1/4 kırmızı kaliforniya biberi
    1/4 sarı kaliforniya biberi
    1 soğan
    1 çorba kaşığı kekik
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    1,5 çay bardağı su

    Yapılışı
    Soğanlar halka halka doğrayın. Düdüklü tencerenin dibine döşeyin. Üstüne pirzolalar yerleştirin. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koyun. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirin. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yakın. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirin.
     



  2. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    Biberli Mantarlı Tavuk Sote
    Malzemeler
    [​IMG]

    2 parça tavuk göğsü
    1 adet kuru soğan
    Yarım kilo mantar
    3 adet çarliston biber
    1 diş sarımsak
    1 adet havuç
    2 yemek kaşığı zeytinyağ
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Mantarları yıkayıp sularının süzülmesinin için kenarda bekletin.
    Tavuk eti, soğan, biberler ve havucu doğrayın.
    Mantarları iki bölün.
    Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
    Soğanları ekleyip kavurun.
    Üzerine mantarları ekleyip, kavurmaya devam edin.
    Tavuk etini ekleyip, karıştırarak kavurun.
    Sebzeleri ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
    Kısık ateşte yeterince pişirin.

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması
    [​IMG]

    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı zeytin yağı (yada sıvı yağ)
    Yarım kilo kuru soğan
    yarım limonun suyu
    3 tane iri domates
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Nane
    tuz
    pul biber
    karabiber
    Asma yaprağı

    Yapılışı

    Sarmanın içini hazırlamak için tencereye önce yarım bardak zeytinyağını ardından ince doğranmış soğanları ekleyin.
    Soğanlar pembeleşince rendelenmş domatesleri ekleyip biraz kavurun.
    Yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip biraz kavurun.
    Son olarak tencereye; limonsuyu, şeker, nane ve diğer baharatları ve bir miktar suyu ekleyin.
    Ocağın altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin ve altını söndürün ve demlenmesi için biraz bekleyin.
    Asma yapraklarını hazırladığınız içle sarın ve tencereye dizin.
    Sarmaları tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
    Piştikten sonra kalan zeytinyağını tencereye dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına alın.

    Püf Noktaları

    Domates, sarmaya daha fazla lezzet ve hoş bir ekşilik katacaktır.
    Sarmaları mutlaka soğuduktan sonra tencereden çıkarın ki dağılmasın.
    Eğer taze nane kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.

    Zeytinyağlı Taze Fasulye
    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım kilo taze fasulye
    1 tane soğan
    4 adet orta boy domates
    Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
    1 bardak su
    Tuz
    1 çay kaşığı toz şeker

    Hazırlanışı

    Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
    Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
    Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
    Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    Zeytinyağını tencereye dökün.
    Tuzunu ve toz şekerini ekleyin.
    Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
    Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
    Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.

    Notlar
    Fasulyenin türüne göre 1-2 saat sürebiliyor pişmesi.
    Domatesler suluysa 1 bardak su eklemenize gerek yok.

     



  3. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    Pratik Peynirli Pizza
    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım bayat ekmek
    3 adet domates
    2 dilim peynir
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Bayat ekmeği, domatesi ve peyniri rondodan geçirin.
    Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın.
    Karışımı fırın tepsisine dökün.
    180 derece fırında 30 dakika pişirin.

    Notlar
    Karışımın içinde yağ olduğu için fırın tepsisini yağlamanıza gerek yoktur.
    Dilerseniz içine sucuk, salam gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
    Lezzetini artırmak için üzerine kıyma ilave edebilirsiniz.



    Domatesli Bulgur Pilavı
    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı bulgur
    2 adet çarliston biber
    4 adet domates
    1 adet soğan
    1 adet tavuk bulyon
    1 yemek kaşığı tereyağ

    Hazırlanışı

    Bulgurları ılık suda bekletin.
    Domates, biber ve soğanı küçük küçük doğrayın.
    Yayvan bir tencreye tereyağını koyup eritin.
    Sırasıyla; soğan ve biberi tencereye ekleyip kavurun.
    Bulgurları, ardından domatesleri ilave edip, karıştırın.
    Son olarak tavuk bulyonu ve bulgurların üzerini geçecek kadar suyu ilave edin.
    Tencerenin kapağı kapalı şekilde, bulgurlar biraz sulu kalana kadar pişirin.



    Yoğurtlu Havuç Salatası
    [​IMG]

    Malzemeler
    5-6 adet orta boy havuç
    biraz zeytin yağı yada sıvı yağ
    Bir kase yoğurt
    2-3 kaşık mayonez
    bir kaç diş sarımsak (ezilmiş)
    tuz

    Yapılışı


    Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin.
    sıvı yağda kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
    Yoğurdun içine; sarımsak, tuz, mayonezi ekleyip karıştırın.
    Soğuyan havuçların üzerine yoğurtlu karışımı döküp servis tabağına alın.
    Salatayı buzdolabından dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

    Not: Mayonez sevmiyorsanız ya da kalorisi yüksek diyorsanız kullanmayabilirsiniz.
     



  4. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    İçli Köfte Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler

    2 su bardağı ince bulgur
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay kaşığı kimyon
    1,5 su bardağı irmik
    1 dolu tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı sıcak su bulgur ve irmiği slatmak için

    İç Malzemeleri

    1/2 kilo kıyma
    125 gr margarin
    4 orta boy soğan
    3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
    1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
    1 çay kaşığı kimyon
    dereotu veya maydonoz

    Hazırlanışı

    Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
    Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın.
    1 saat sonunda soğanı bulgurun üzerine rendeleyin.
    Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
    İyice yoğurun. Malzemeler iyice özleşince irmiği ekleyin.
    İrmiği de ekledikten sonra yoğurun.
    Kıymayı margarinle kavurun.
    Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
    2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
    Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın.
    İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin.
    Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.
    Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin.
    Tuzunu da katıp köfteleri atın.
    Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın.
    Üstüste gelmesine dikkat edin.
    Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
    Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin.
    Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
    İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...

    Not: Dilerseniz köfteleri yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz fakat haşlama daha hafif olur.




    Pirinç Pilavı
    Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları
    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardagı pirinç
    1 su bardagı su
    1 tablet et veya tavuk bulyon
    1 çorba kaşığı tereyag veya margarin
    Yarım çay bardagı sıvı yağ
    tuz
    Pirinci ıslatmak için su

    Hazırlanışı

    Pirinçleri yıkayıp süzün.
    Derin bir kapta pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 1 saat bekletin.
    Pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağı ilave edip, eritin.
    Yağ kızdığında pirinçleri süzüp tencereye ekleyin.
    Karıştırarak pirinçleri kavurun.
    1 bardak suyun içinde bulyonu eritin.
    Kavrulmuş pirinçlere bulyonlu suyu ilave edin.
    1 çay kaşığı tuz ekleyin.
    Ocağın altı kısık, tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
    Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt ve ya temiz bez peçete serin.

    Püf Noktaları

    Tereyağ pilava ekstra lezzet verirken, sıvıyağ pirinçlere parlaklık verir.
    Bulyon tuzlu olduğu için pilava fazla tuz eklemeyin.
    Pilavın sıcak servis edilmesi çok önemlidir. Bu yüzden yemek saatine yakın pilavı yapmaya başlayın.




    Ev Yapımı Kumpir
    [​IMG]

    Malzemeler

    4 iri patates
    4 çorba kaşığı yumuşak margarin
    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay bardağı konserve mısır
    3 adet sosis
    3 dilim salam
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı
    1 yemek kaşığı salça

    Hazırlanışı

    Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince bir şişle herbirinin üzerine delikler açıyoruz.
    Ayrı ayrı alüminyum folyaya sarıp önceden ısıtılmış 185 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
    Sosisleri ve salamları küçük küpler halinde doğrayıp tavada sıvıyağı ısıtıp sosisleri kavuruyoruz.
    Bir yemek kaşığı domates salçamızı da ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz.
    Patatesleri fırından çıkarıp folyoları açıyoruz, patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açıyoruz.
    Herbirine birer yemek kaşığı yumuşak margarini ekleyip tuz serpiyouz.
    Bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yediriyoruz.
    Kaşar peyniri, kavrulmuş sosis,salam ve mısır tanelerini patateslerin üzerine paylaşıtırıyoruz.
    Damak tadınıza göre mayonez ve ketçap ekleyebilirsiniz.
     



  5. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    İskender Kebap Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler

    1 paket hazır döner
    1 su bardağı yoğurt,
    4-5 Adet pide
    2 diş sarımsak,
    5 adet domates,
    1,5 yemek kaşığı salça,
    1 adet kırmızı soğan,
    3 yemek kaşığı tereyağ,
    4-5 adet sivri biber
    1 adet patlıcan,

    Hazırlanışı

    Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
    Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
    Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
    Sarımsağı ezip yoğurda katın.
    Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
    Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
    Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
    Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.




    Kuru Patlıcan Dolması
    [​IMG]

    Malzemeler
    30 adet kuru patlıcan

    Harcı için
    1 su bardağı pirinç
    200 gram az yağlı kıyma
    2 adet rendelenmiş soğan
    1 adet rendelenmiş domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
    1 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
    1 diş rendelenmiş sarımsak
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tuz
    Sosu için,
    3 su bardağı sıcak su
    1 yemek kaşığı domates salçası
    3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı

    Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşlayın.
    Haşlandıktan süzüp, soğuk suyla durulayın ve süzülmesi için kenara bırakın.
    Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.
    Derin bir kapta pirinç ve tüm harç malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
    Patlıcanları hazırladığınız harçla bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
    Dolmaları yayvan bir tencereye dizin.
    Domates salçasını sıcak suyun içinde eritip, dolma tenceresine ekleyin.
    Sıvıyağı dolmaların üzerinde gezdirin.
    Dağılmamaları için üzerine porselen tabak kapatın.
    Orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
    Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.




    Cevizli Kereviz Salatası
    [​IMG]

    Malzemeler
    2 Adet kereviz
    1 kase yoğurt
    1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
    1-2 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Tuz,pulbiber

    Hazırlanışı
    İki adet kerevizi rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve derin bir kaseye alın.
    Bir kase yoğurdun içine iki diş sarımsağı rendeleyin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
    Çekilmiş ceviz içi ve yarım çay kaşığı tuz ile birlikte sarımsaklı yoğurdun içine ilave edip tekrar karıştırın.
    Rendelemiş olduğunuz kerevizlerin içine sarımsaklı ve cevizli yoğurdu katıp karışırın ve servis tabağına alın.
    Üzerini pul biber ile süsleyip servise sunun..
     



  6. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    Yüksük Köftesi
    [​IMG]

    Malzemeler

    1/2 Kg Köftelik bulgur
    1 Çay bardağı irmik
    2 Adet yumurta
    1/2 Çay bardağı un
    1 Yemek kaşığı salça
    1/2 Adet limon
    Tuz
    Kimyon

    Sosu İçin
    3 Yemek kaşığı salça
    4-5 Diş sarımsak
    3 Çorba kaşığı sıvı yağ
    3 Adet domates
    Tuz

    Hazırlanışı
    Bulguru ılık suyla önceden ıslatın.
    Suyu çektikten sonra geniş bir kaba alın.
    Üzerine bir yemek kaşığı salçayı, bir tatlı kaşığı kimyonu ekleyip iyice yoğurun.
    Azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin.
    İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin.
    Malzemeler özleşene dek yoğurun.
    Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlakar hazırlayın
    Bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın.
    Derin bir çukur oluşturun.
    Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
    Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.
    1/2 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin.
    Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın.
    Sos için tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın.
    Domatesleri rendeleyin ve 4 çorba kaşığı domates salçasıyla birlikte ilave edin.
    Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarmısakları ve yeterince tuzu ilave edin.
    Sosu ocaktan alıp haşladığınız köftelerin suyunu süzün.
    Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine domatesli sosu döküp sıcak servis edin.





    Ispanaklı Krep
    [​IMG]

    Malzemeler

    250 gr ıspanak
    4 yumurta
    1 su bardağı süt
    Yeterince un
    Tuz
    1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı
    Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.
    Bir miktar su ile ıspanakları haşlayın.
    Soğuması için kenarda bekletin.
    Yumurta, süt, tuz ve yeterince unu karıştırarak akışkan bir hamur elde edin.
    Teflon tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırın.
    Krep hamurunda kepçe ile alıp tavaya dökün.
    Kreplerin iki tarafını da pişirin.
    Her birin krebin için ıspanaklı harçtan ekleyip sarın.
    Sıcak olarak servis yapın.

    Not
    Dilerseniz üzerine yoğurt dökebilirsiniz.




    Kuru Fasulye Ezmesi
    [​IMG]

    Malzemeler

    1/2 Kuru Fasulye
    1 Adet orta boy kuru soğan
    1 Çay bardağı yağ
    1/2 Demet dereotu
    1/2 Maydonoz
    1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 Çay kaşığı Karabiber

    Hazırlanışı
    Fasulyeyi haşlayıp, süzdükten sonra robottan geçirin.
    Soğanı küçük küçük doğrayın.
    Tavaya sıvıyağ ekleyip, kızdırın ve soğanları ekleyin.
    Soğanlar rengini değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
    Fasulyeleri tavaya ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
    Baharatları ekleyip, bir kez karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
    Fasulye ezmesini kaselere pay edip, üzerine maydonoz ve dere otu serpin.
    Soğuk olarak servis yapın.


     



  7. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    Kalamar Sote
    [​IMG]

    Malzemeler
    500 gr kalamar
    3-4 adet domates
    2-3 diş sarımsak
    2 adet büyük boy soğan
    1 yemek kaşığı mercan köşk
    1 yemek kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Tuz

    Hazırlanışı
    Kalamarların gövdesini halka halka kollarını da küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın.
    Sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tavaya kalamar ve halka halka doğradığınız soğanları alın birlikte kavurun.
    Soğanların rengi pembeleşince 4 adet doğranmış domatesi, küçük doğranmış sarımsağı, mercanköşk ve kekiği ekleyin.
    Üzerine yarım su bardağı su ilave edin.1 yemek kaşığı salçayla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edin.
    Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
    Pilav ile birlikte servise sunabilirsiniz.

    Püf Noktası
    Kalamarların yumusacık olmasi icin, karbonat ve pudra sekeri ile iyice ovduktan sonra sodaya yatırıp buzdolabında bir gece dinlendirmek gerekir.





    Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
    [​IMG]

    Malzemeler
    500 gram brüksel lahanası
    2 adet havuç
    1 adet soğan
    1 adet domates
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su

    Hazırlanışı
    Lahanaların dış kabuklarını soyup, saplarını kesin.
    Soğan, havuç ve domatesi küp küp doğrayın.
    Tencereye sırasıyla lahana, havuç, soğan ve domatesi ekleyin.
    Üzerine zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte pişirin.
    Lahanaların renkleri sararınca suyunu ekleyin.
    Ortalama 30 dakika kısık ateşte pişirin.




    Güveç Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler
    500 Gr yağsız dana eti
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    2 Adet kuru soğan
    3-4 Adet yeşil biber
    2 Adet iri domates
    1/2 Yemek kaşığı domates salçası
    1/2 Yemek kaşığı biber salçası
    2-3 Dal maydanoz
    Tuz
    Pulbiber

    Hazırlanışı
    Yağsız dana etini yıkayın ve ufak ufak kuşbaşı doğrayın.
    Tencerede yağı eritin.
    Üzerine eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
    Küp küp doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ilave edin.
    Bir kaç dakika sürekli karıştırarak pişirin.
    Yeterince ılık suda salçaları eritip ekleyin.
    Tuz ve biberi katıp ağır ateşte 45 dakika kadar et yumuşayana dek pişirin.
    Etler pişince güveç kabına aktarın.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar daha pişirin.
    Güveçi fırından çıkardıktan sonra maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
     



  8. Cevap: En güzel resimli yemek tarifleri

    Sebze Çorbası
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 adet havuç
    1 adet kabak
    1 adet patates
    1 adet soğan
    birkaç diş sarımsak
    biraz taze bakla
    1/2 su bardağı pirinç
    çeyrek demet dere otu ve maydonoz
    1 çorba kaşıgı zeytin yağı
    Tuz
    1 lt su

    Hazırlanışı
    Kabak havuç patates soğan ve sarımsak rendelenir.
    1 corba kaşığı zeytin yağında sotelenir ve üzerine su eklenir.
    Bakla ince ince doğranır ve pirinç ile karışıma eklenir.
    5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ince ince kıydığımız dereotu ve maydanoz eklenir.
    Tuz ve kırmızı biber eklendikten sonra birkaç taşım kaynatılır.
    Kaselere alınıp servis yapılır.



    Izgara Çupra ve Sarımsaklı Ekmek
    Izgara Çupra
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 adet çupra
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı zeytinyağ
    Tuz

    Hazırlanışı
    Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağ ve tuzla karıştırın.
    Çupranın içine ve dışına hazırladığınız karışımı sürün.
    Mangal ya da dumansız ızgarada iki tarafını da pişirin.


    Sarımsaklı Ekmek

    İştahınızı açmak, yediğiniz yemeklerden tat almak istiyorsanız sarımsaklı ekmeği sofranızda mutlak bulundurun.

    Malzemeler
    2 dilim ekmek
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı
    Sarımsakları rendeleyip zeytinyağı ile karıştırın.
    Ekmeklerin üzerine karışımı gezdirin.
    Izgarada ya da fırında pişirin.





    Süzme Mercimek Çorbası
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 Su bardağı kırmızı mercimek
    1 Adet orta boy patates
    1 Adet havuç
    1 Paket et bulyon
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    2 Yemek kaşığı un
    7-8 Bardak su
    Tuz
    Kurunane

    Hazırlanışı
    Patates, havuç, soğan ve kırmızı mercimekleri 8 bardak su ile derin bir tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Kaynadığı zaman etsuyu tableti ilave edin.
    Piştikten sonra blenderdan geçirin.
    Daha sonra unu sıvı yağ ile birlikte kavurun
    Blenderdan geçirdiğimiz çorbayı tencereye ekleyin.
    Arzuya göre tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın.
    Daha sonra tekrar blenderdan geçirin
    Arzuya göre tereyağında kızdırılmış pul biberle servis yapabilir ya da sadece üzerine kurunane serperek sunabilirsiniz.
    Devamı gelecek...​