En Güzel Resimli Yaş Pasta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. En Güzel Pastalar Nasıl Yapılır,
    doğum günleri için kolay pasta tarifleri,
    En Güzel Resimli Pasta Tarifleri
    En Güzel doğum günü pastaları


    Dondurmalı Pasta

    [​IMG]

    Malzemeler:

    3 katlı kakaolu pastaban
    1 poşet sade krem şanti
    80gr bitter çikolata rendesi
    1 tatlı kaşığı nescafe
    yarım su bardağı süt
    600gr kaymaklı dondurma
    1 paket creme ole (veya şoko mousse)
    8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
    yaprak badem

    Hazırlanması:
    Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın
    Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.En Güzel Resimli Yaş Pasta Tarifleri
    Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürünEn alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin
    Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun)
    Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
    Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.

    Çikolata Soslu Muzlu Pasta

    [​IMG]

    Malzemeler:


    1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki
    1 paket muzlu puding
    2 adet muz
    çikolata sosu
    hindistan cevizi

    Hazırlanması:

    (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olurPasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün
    Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın Bu halde bir gece buzdolabında bekletinEn Güzel Resimli Yaş Pasta Tarifleri
    Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın Pastayı ters çevirin Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin

    MUZLU RULO PASTA


    [​IMG]

    Malzemeler :

    Pandispanyası için :

    4 adet yumurta
    4 kahve fincanı şeker
    35 kahve fincanı un
    1/2 paket kabartma tozu

    Kreması için :

    750 ml süt
    100 gr margarin
    1 adet yumurta
    5 çorba kaşığı şeker
    3 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    2 adet muz

    Üzerine :

    1 poşet krem şanti
    Dövülmüş antep fıstığı

    Yapılışı :

    Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında köpük köpük oluncaya kadar 4-5 dk çırpın Ayrı kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın Pişirme kağıdı serdiğiniz büyük boy tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzeltin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin Fırından çıkarınca pişirme kağıdıyla birlikte sıkıca sarıp, üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın
    Kreması için, tencereye yumurta ve unu ekleyip kısık ateşte karıştırın Margarini ekleyip kavurmaya devam edin Sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın
    Soğuyan pandispanyayı dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp kremayı her tarafına sürün Ortasına muzu koyup rulo olarak sarın Üzerine krem şantiyi sürüp dövülmüş fıstıkla süsleyip buzdolabında 6-7 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
    Afiyet bal şeker olsun


    MUZLU KEDİ DİLİ PASTASI

    [​IMG]

    Malzemeler :

    15 paket kedi dili bisküvisi
    1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
    2 adet muz

    Kreması için :

    500 ml süt (yarım kilo)
    1 kahve fincanı un
    15 kahve fincanı şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet krem şanti

    Üzeri için :

    1 poşet çilekli krem şanti

    Yapılışı :

    Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın
    1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir)
    Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin
    Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın
    Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş muz koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin
    En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin
    Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin
    Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın
    Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun
    Afiyet bal şeker olsun