En Güzel Kuzu Kapama Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kuzu Kapama Nasıl Yapılır
    Resimli Kuzu Kapama Tarifi,Yapılışı
    Kuzu Kapama Yemeği


    [​IMG]

    Malzemeler :

    900 gram kemikli kuzu eti
    1 orta boy soğan
    3 demet yeşil salata
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 – 2 demet pazı
    5 . 6 yeşil soğan
    1 havuç
    Üç buçuk çorba kaşığı margarin
    1 demet maydanoz ve dereotu
    1 tatlı kaşığı un
    Bir buçuk bardak su
    Bir tutam tuz.

    Yapılışı :

    Yıkadıktan sonra küçük küçük doğradığınız yeşil so*ğan pazı ve yapraklara, ayırdığınız, yeşil salatayı uzunla*masına doğradığınız havucu (Bütün bunlar temizlenmiş ola*rak) ve bütün halde kuru soğanı su şeker tuz ve yağ ile birlikte bir tencereye koyun. Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilâve edin. Ve kapatın tencerenin kapağını. Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin. Bu arada unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp, tencereye ilâve edin. Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak sıcak servis yapın.