En Fazla Vitamin Hangi Besinlerde Bulunur

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Yasemin tarafından 26 Şubat 2013 tarihinde açılan konu


  1. En Fazla Vitamin Hangi Besinlerde Vardır?


    Vitamin türlerinin hepsinin yararı ayrı ayrıdır en fazla Vitamin bulunan besinlerden önemlilerini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz sağlıklı beslenmemiz için oldukça önemli olan Vitaminlerin nerde hangi besinerde olduğunu bilmemiz çok yararlı olacakdır sağlıklı bir vücut için..

    A vitamini Enfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önemi vardır.Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates de A vitamini özellikle çok fazla bulunur...

    C Vitamini Kivi, kuş üzümü, lahana, maydanoz, yeşil biber, brokoli, brüksel lahanası, mango, su teresi, kırmızı çilek, papaya, ıspanak, portakal ve portakal suyu, limon suyu, greyfurt ve greyfurt suyu, şalgam, şeftali, kuşkonmaz, kavun, yeşil soğan, mandalina, turp, ahududu, sarı yaz kabağı, tatlı patates, marul, muz, ananas, yaban mersini suyu, sebze suyu, domates suyunda bol miktarda bulunur.

    Folik Asit (B9) Maya, pirinç, makarna, nohut, mercimek, kuşkonmaz, ıspanak, zenginleştirilmiş tahıl, kepekli ekmek, pirinç tohumu, soya unu, buğday kepeği, fasulye, lahana, pancar yaprağı, yeşil salata, brokoli, arpa, brüksel lahanası, badem, yulaf ezmesi, yumurta, avokado, yeşil fasulye, yağlı balık, hurma, muz, böğürtlen ve patates gibi besinlerde bulunur.

    B Vitaminleri Tiamin (B1): Zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıl ya da buğday tohumu, soya fasulyesi, fıstık, ayçekirdeği, fıstık, kepekli tahıllar, yulaf ezmesi, kepekli, fındık, kahverengi pirinç, çavdar, barbunya, darı, buğday, ceviz, kabak çekirdeği, patates, tavuk gibi besinlerde bulunur.