En Faydalı Kuruyemişler

'Şifalı Bitkiler' forumunda Aysell tarafından 4 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sağlığa Yararlı Kuruyemişler

    Hangi Kuruyemiş Neye Faydalı

    Kuruyemişlerin sağlığımıza birçok yararı vardır. Peki hangi kuruyemiş neye faydalı? Örneğin;

    Fıstık: Bedeni ve zihni gücü arttırır. Vücudun gelişmesini sağlar. Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.

    Leblebi: Anne sütünü artırır. Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

    Badem: Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir.

    Ceviz: Kanda kolesterolün yükselmesini önler. Beynin çalışmasını güçlendirir. Zekayı geliştirir. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir.

    Fındık: Cildi güzelleştirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır. Fındık yağı, böbrek ağrılarına iyi gelir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sarada da faydalıdır. Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur. Günde bir avuç dolusu fındık yiyenlerin kalp krizine daha az yakalandığı araştırmalarla ortaya konulmuştur. Gelişme çağındaki çocukların gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık verilmelidir.