En Faydalı Diyet Yemekleri

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda EyLüL tarafından 7 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Faydalı Diyet Yemekleri



    En Faydalı Diyet Yemek Tarifleri

    Soğuk Bakliyat Çorbası

    Malzemeler

    Yarım su bardağı dövme buğday
    Yarım su bardağı barbunya
    500 gr yoğurt
    Yarım su bardağı yeşil mercimek
    Yarım su bardağı şeker fasulye
    8 su bardağı soğuk su
    Yarım demet taze nane
    Tuz

    Hazırlanışı

    Mercimek, barbunya, buğday ve kuru fasulyeyi haşlayıp sularını süzerek soğumaya bırakın.
    Yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran haline getirin.
    Haşladığınız kuru fasulye, barbunya, mercimek ve dövme buğdayı ilave edip tuz ve kıyılmış nane ile tatlandırın.
    Dilerseniz buz ve ince kıyılmış sarımsak da ilave edebilirsiniz. Soğuk içmeniz tavsiye edilir

    Yumurta Salatası

    Malzemeler

    Tuz, karabiber
    İsteğe göre 1 diş dövülmüş sarımsak
    2 adet katı pişmiş yumurta
    1 çay bardağı ince kıyılmış kereviz sapı
    1 yemek kaşığı diyet yoğurt

    Hazırlanışı

    Yumurtalar boylamasına ikiye bölünür. Sarılar beyazlardan ayrılır.
    Yumurta sarıları, yoğurt, tuz, kırmızı biber, ve ince kıyılmış kereviz ve istiyorsanız sarımsak iyice karıştırılır.
    Bu karışım daha önce içini boşaltmış olduğunuz yumurta beyazlarının içine doldurulur ve servis yapılır.

    Diyet Patlıcan Yemeği

    Malzemeler

    2 adet patlıcan
    Kekik
    1 diş sarımsak
    Fırın poşeti
    4 adet çarliston biber
    200 gram az yağlı kıyma
    1 kase light yoğurt


    Hazırlanışı

    Patlıcanların sadece saplarını kesip, hava alması için bıçakla delikler açın.
    Yağlanmış fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin ve içine patlıcanları dizin.
    Patlıcanlar ortalama 45 dakikada pişmiş olacaktır.
    Patlıcanlar pişerken, başka bir fırın poşetine çarliston biberleri dizip fırına yerleştirin.
    Biberler ortalama 15 dakikada pişmiş olacaktır. Bu sırada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
    Patlıcan ve biberler piştikten sonra kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve borcama alın.
    Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp yavaşça karıştırın.
    Teflon tavada kıymayı kavurun. Pişmeye yakın kekik ve tuzu ekleyin.
    Son olarak borcamdaki patlıcanların üzerine kıymayı serip, sıcak olarak servis yapın.

    Yabanmersinli Light Yoğurt Tatlısı

    Malzemeler

    4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
    1 paket vanilya
    2.5 su bardağı yoğurt
    2/3 su bardağı yaban mersini


    Üzeri İçin

    Yaban mersini
    Nane yaprakları

    Tatlının Hazırlanışı

    Yaban mersinlerini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin.
    Yoğurdu geniş bir kaba alıp toz tatlandırıcı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
    Meyve püresini ekleyip karıştırın ve karışımı kâselere paylaştırın.
    Buzdolabına soğumaya bırakın.
    Yaban mersini ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.