En faydalı baharatlar nelerdir?

'Şifalı Bitkiler' forumunda Yasemin tarafından 1 Ocak 2014 tarihinde açılan konu


  1. En faydalı baharatlar




    Hangi baharat neye faydalıdır bilmek istermisiniz konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde bbaharatların faydaları hakkında birçok bilgi elde edilmiştir.Baharatlar hakkınd abilmek ve öğrenmek istediklerinizi aşağıdaki yazımızda öğrenebilirsiniz.

    sifali-baharatlar-- - Kopya.

    Baharatlar özellikle soslara verdiği eşsiz tadın yanında sağlığa sağladığı faydalarla da ilgi odağı olmaya devam ediyor bahartsız bir yemek düşünülmüyor.Bu nedenlesağlımıza da çok yararı olan baharatlar hakkında bilgiler sunuyoruz sizlere.

    Sağlığa en faydalı baharatlar nelerdir hep birlikte öğrenelim;
    Kekik; Izgarada pişireceğiniz tavuk, balık veya eti kekikle marine ettiğinizde mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik, birçok sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer alır. Ayrıca, uzun zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır. kekik yağı ağız tenizliğinde tercih edilebilir. Eğer taze kekiğiniz varsa biraz zeytinyağına ekleyebilirsiniz.

    Kimyon; Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve başka bir kanser savaşçısıdır. Egzotik lezzetler elde etmek için pilav, tahıl, salatalara ekleyebilir, et yemeklerini marine edebilirsiniz. Yağlı etlerinizi kalp sağlığınıı koruyan mükemmel baharat kimyonla pişirebilirsiniz.

    Mercan Köşk (Oregano); Bir elmadan 42 kat daha fazla antiokjsidan içeren bu mucize bitki daha çok Ege bölgesinde rastlanıyor. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar içerisinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori kurabiyelerinize
    ekleyebilirsiniz.
    Zerdeçal; Hint mutfağında 'Mutfağın Kraliçesi' olarak adlandırılan zerdeçal, kist, kanser, kireçlenme hatta Alzheimer'a karşı oldukça yararlı.. Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal'dan bir tutam alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz. Unutmayın, zerdeçal geçen gece anahtarı nerede unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.
    Çörekotu; Antioksidan özelliği vardır. İltihap oluşumunu engelleyici etkisi vardır.
    Çörek otunun içindeki iltihap önleyici madde eklem iltihabı için yararlıdır.Prostat ve meme kanserini yavaşlatıcı etkinliği bulunur.Karaciğeri koruyucu özelliği çörekotu faydaları içindedir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma karaciğer kanserine karşı koruyabileceğini göstermiştir.

    Karabiber; Kadında olsun, erkekte olsun cinsel isteği artırır.Karabiber çok ince toz haline getirilerek yemeklere serpilir. Bir günde alınan karabiber miktarı 2-3 gram kadar olmalıdır. Çok alınırsa sindirim sistemini tahriş eder; özellikle iri parçalar ülsere neden olabilir. Damar sertliği, tansiyonu, egzaması, üremisi, romatizması ve sindirim sistemi hastalıkları olanlar yememelidirler. Çok yiyenler de, geçici de olsa dilde tutukluk yapabilir.

    Tarçın: Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını, her gün çay kaşığının 1/4'ü kadar aldığınızda, kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür. Sabah kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize eklediğinizde tazelik hissi verir. Düşük kalorili bir tatlı için tarçınlı, elmalı tart yapabilirsiniz.

    şifali-baharatlar- - Kopya.