Elmalı Turta

'Damak Keyfi' forumunda Nazlican tarafından 22 Haziran 2008 tarihinde açılan konu



  1. [​IMG]

    Hamur malzemeleri

    2 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 paket oda sıcaklığında yumuşak tereyağı ya da margarin (250 gr.) Ben tereyağı kullandım.
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3,5 su bardağı un (125×3 gr.)
    Elmalı harç için malzemeler
    4 adet elma (küçükse 5-6 adet de olabilir)
    4-5 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Yapılışı

    Önce elmalı harcı hazırlamak için elmaları rendeleyip derin bir tavada toz şeker ve tarçın ilave ederek pişirin. Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Elmalı harç soğurken yumurtalar, yumuşak tereyağı, toz şeker ve vanilyayı hamur yoğurma kabında mikserle yoğun bir krema haline gelene kadar çırpın.
    Daha sonra bu karışıma un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya başlayın ve yumuşak, çok elastik olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. (Yani hamura elinizle bastırdığınızda tekrar eski haline gelmiyor, parmağınızın izi hamurda kalıyor.)
    Hazırladığınız hamur 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
    Hamuru buzdolabından alıp iki parçaya ayırın. (Bir parçası diğerinden daha büyük olacak şekilde) Büyük parçayı biraz merdaneyle inceltip yağlanmış tart kalıbına ya da borcama elinizle bastırarak kenarları yüksek kalacak şekilde döşeyin.
    Üzerine elmalı harcı (soğumuş olmalı) ilave edip tüm yüzeyi kapatacak fakat yüksek kenarlara temas etmeyecek şekilde yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
    Hamurun daha küçük olan diğer yarısını tezgahın üzerinde merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açarak bıçakla ya da hamur kesiciyle parmak kalınlığında şeritler kesin ve bu şeritlerle turtanın üzerini sepet şeklinde kapatın. Yüksek kenarlarla şeritlerin uçlarını parmaklarınızla bastırarak birleştirin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin. (benim fırınımda 30 dakikada pişti)
    Fırından çıkarıp biraz ılınmasını bekledikten sonra isterseniz üzerini pudra şekeri ile kaplayın.
     


    YAREN ve Oylesine bunu beğendi.

  2. Olmaz ki yani buda yapılmaz ki :f14:

    Off!! Çok güzel görünüyor yaaa, ben çok acıktım ;)

    Valla daha fazla bakamayacagım aynen giderim :f63:

    Ellerinize saglık Nazlıcan :f118: :f118: :f118:
     



  3. ee canım çektiii..
     



  4. Ben yedim :f40: hemde Nazlıcanın ikramından.Ellerine sağlık canım nefisti:f40: Tarifini aldım burada bizlerle paylaştığın için teşekkürler
     



  5. olmazki ama nazlicanım ben yemedim sen ne zaman yapıp yarene yedirdin küstüm sana:f106:
     



  6. Emeğine sağlık nazlıcan
    Tatlı tarifinden anlamam ama resim güzel
    Emeğine sağlık.
     



  7. Ellerine sağlık Nazlıcanım severek yediğim pastalar arasında ilk sıralardadır
     



  8. Ellerine sağlık Nazlıcan. Harika görünüyor.:f40: Bugün evdeyim gidip mutfağa yapayım bende;)