Elmalı tart

'Damak Keyfi' forumunda Elif tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    [​IMG]

    Malzemeler:
    Hamur için:

    320 gram un (2 su bardağı)
    1 çay kaşığı tuz
    125 gr. margarin
    3 yemek kaşığı mısırözü yağı
    5-7 yemek kaşığı su

    İçine:

    4-5 adet elma (tercihen golden)
    150 gram toz şeker
    2 yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Yapılışı:
    Hamur malzemelerini genişçe bir kaba koyun ve iyice yoğurup hamur haline getirin.
    Elmaların ortalarını temizleyip ince dilimler kesin.Elmalara diğer iç malzemelerini katıp iyice harmanlayın.
    Hamuru 2/3 ve 1/3 olmak üzere ikiye bölün. 2/3 'lik kısmı oklavayla açın. Tabanını ve kenarını yağlayıp unladığınız 22-24 cm'lik yuvarlak tepsiye(borcama), kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
    Yaptığınız elmalı içi üzerine döşeyin.
    1/3'lük hamuru da açıp üstünü bu hamurla kapatın. Kenarlarını bir çatalla bastırarak yapıştırın. Üstteki hamura çatalla veya bıçakla delikler açın ki ısı girsin ve elmalar pişsin.
    200 derece fırında 40-45 dakika pişirin (Akan elma suyunun fırınınıza yapışmaması için, kabın altına boş tepsi koymakta yarar var). Dilerseniz elmalı tartın yanına (tart ılık olacak) vanilyalı dondurma koyarak servis yapın.