Elmalı Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 26 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Elmalı Sütlü Tatlı Tarifleri



    Elmalı Muhallebi

    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 Kaşık un
    6 Kaşık şeker
    Hindistancevizi rendesi
    1 Kg. elma
    1 Bardak su
    1 Kepçe toz şeker
    1 Şişe süt (1/2 Kg.)
    1 Yumurta sarısı

    YAPILIŞI

    1 Elmaları temizleyip bütün veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız.
    2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz.
    3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız. Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz.
    4 15 dakika karıştırarak pişiriniz.
    5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya göre).
    6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz.
    7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz.


    Sütlü Elmalı Tatlı

    [​IMG]

    Malzemeler

    6-7 tane elma
    yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
    1 cay bardagi toz seker
    1 cay kasigi tarcin

    Muhallebisi icin:

    4 su bardagi sut
    1 su bardagi kadar un
    1 su bardagi toz seker
    2 yumurta sarisi
    1 paket vanilya

    üzeri icin:
    biraz nutella yada bitter cikolata
    2 kasik kadar sut yada krema


    Yapılışı:

    Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin. (suyunu çekene kadar) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın.

    Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar çırpın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin. Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz.

    Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz.
    Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz.


    Pişmaniyeli Elma Tatlısı

    [​IMG]

    malzemeler

    6 elma
    1 su b. toz şeker
    su
    gıda boyası
    Krenması için:
    2 su b. süt
    2 çorba k. un
    1 paket labne peyniri
    1 yumurta sarısı
    1 çay b. toz şeker
    1 parça damla sakızı


    yapılışı

    Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kremayı pişirin.Başka bir tencereye suyu alın.Üzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatın.Elmaların kabuklarını bütün olarak kesin.

    Elmaların çekirdeklerini çıkartın.Gıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirin.Servis tabağına pişen elmaları alın.Çekirdek kısımlarını krema ile doldurun. Elmaların üzerine pişmaye ilave ederek servis edin.