Elmalı pasta

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 8 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMESİ

    3 Su bardağı un,
    3 Çorba kaşığı yoğurt,
    1 Büyük paket margarin (250 Gr.)
    1 Çay fincanı pudra şekeri,
    1 Çay kaşığı kabartma tozu.

    İÇİ İÇİN
    1 Çay fincanı toz şeker,
    1 Çay fincanı dövülmüş ceviz ve 1 /2 paket tarçın,
    4 Adejekşi elma.

    elmalipasta
    [​IMG]
    YAPILIŞI
    1.Karbonatla elenmiş unun ortasını açınız,
    2.Erimemiş yağı, yoğurdu ve pudra şekerinin yarı*sını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice eziniz,
    3.Etrafından un katarak bir hamur yapınız,
    4.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayınız,
    5.Yuvarlanan hamurunun ortasını çukurlaştırınız ve,hazırladığınız harçtan biraz içine koyup tekrar et*rafındaki hamuru el ile üste toplayarak kapatınız,
    6.Hazırladığınız hamurları kapatılan yüzleri üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye aralıklı diziniz.
    7.Orta ısıdaki fırında pembe renk alana kadar pi*şiriniz,
    8.Kurabiyeleri artan pudra şekerine bulayarak servis tabağına diziniz.

    İÇ HAZIRLIĞI:
    Kabukları soyulmuş ekşi elmaları küçük bir tence*reye rendeleyiniz. Bir çay fincanı toz şekerle su ilâve etmeden (kendi suyu ile) marmelât yapınız. İçine dövülmüş ceviz ve tarçın katarak karıştırınız.