Elmalı Pandispanya

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 17 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    [​IMG]
    3 türk kahvesi fincanı şeker
    3 türk kahvesi fincanı un
    3 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    2 adet elma ceviz tarçın

    Yapılışı

    Elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. 23 cmlik yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Elmaları tabana dizin. Kalıbı kesinlikle yağlamayın.Fırını 175 derece alt üst konumda turbo olmadan ısıtın.Yumurtalar ile şekeri iyice köpürüp kabaran kadar çırpın.Unu üç aşamada yavaş yavaş yumurtaya ilave edin. Her seferinde çok az çırpın.En son kabartma tozunu ilave edip bir kere karıştırın.Kalıba elmaların üzerine karışımı dökün kürdan testinden başarıyla çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kek fırından çıktığında 5 dakika ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarıp ters çevirin. Üzerine tarçın ve ceviz serpin. Ilıkken servis edilmesini öneririm. Bence daha lezzetli oluyor. Kapalı bir kapta epey bir süre tazeliğini koruyor.Kaynak:Yaseminin mutfakta haber7