Elmalı Milföy Pasta

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Elmalı Milföy Pasta (10 Dilim)

    [​IMG]

    Malzemeler


    450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
    1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri
    100 gr Bademezmesi
    600 gr Kremşanti
    1 kg Elma
    1 Kırmızı Elma
    4 Çorba Kaşığı Tozşeker
    1 Su Bardağı Elma Suyu
    1 Portakal
    1 Tarçın Çubuğu
    3-4 Çorba Kaşığı Nişasta
    2 Paket Vanllya
    200 gr Böğürtlen Reçeİi
    Nane Yaprakları


    Yemeğin Tarifi

    Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Milföy yapraklarını ikişerli
    olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare
    şeklinde açın. Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin.

    Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bademezmesi ile
    50 gr krem şantiyi karıştırın. Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının
    üzerine sürün. Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika
    kadar pişirin. Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak
    daireler çıkarın.
    Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp
    dilimleyin. Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Portakalın
    kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
    Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın.
    Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın.
    Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave
    ederek karıştırın. Soğumaya bırakın.
    Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin. Böğürtlen reçelini kalan
    portakal suyu ile 2 dakika kaynatın.
    Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün. İlk hamura
    nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün.
    Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın. Kalan hamuru en
    üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın. Kırmızı elma dilimleri ve nane
    yaprakları ile süsleyip servis yapın.
     



  2. offofffoffff harika tarifi vr tadıda öyledir heralde ellerine sağlık Öylesinemim:f40: