Elmalı kurabiyenin hamuru nasıl yapılır resimli

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 22 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Elmalı kurabiye yapılışı Elmalı kurabiyenin hamuru nasıl yapılır?Elmalı kurabiye püf noktası
     



  2. Cevap: Elmalı kurabiyenin hamuru nasıl yapılır resimli

    ELMALI KURABİYE MALZEMELERİ
    Hamur İçin:
    •250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
    •1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
    •yarım su bardağı sıvıyağ
    •1 pkt kabartma tozu
    •1 paket vanilya
    •Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

    İç malzemesi:
    •6-7 orta boy elma
    •1 su bardağı şeker
    •1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    •2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
    •2 tatlı kaşığı tarçın

    [​IMG]

    Elmalı Kurabiye hamurunun hazırlanışı tarifi

    Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.

    Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.

    Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Afiyet olsun.