Elmalı Kup Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 7 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Elmalı Kup Tarifi
    Elmalı Kup Yapılışı
    Elmalı Kup

    [​IMG]


    Malzemeler



    Tabanı İçin

    4-5 adet elma
    1 çay bardağı toz şeker
    limon suyu
    tarçın
    dövülmüş ceviz






    Muhallebisi İçin



    2-3 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 100 gram)
    3 Türk kahvesi fincanı un
    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    vanilya

    Yapılışı


    Elmalar kabukları soyulup rendelenir. Bir tavada elmalara limon suyu ve şeker ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra içine tarçın ve ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Elmalı harç soğuduktan sonra dondurma kaselerin 1\3′lük kısmını dolduracak şekilde paylaştırılır. Ayrı bir tencerede muhallebi için olan malzemelerden tereyağ eritilir. Un da tereyağa eklenip kavrulur. Daha sonra içine süt, şeker ve vanilya da ilave edilip kaynayana kadar ocakta karıştırılır. Muhallebi soğumadan kaselere paylaştırılır. Tatlının üzeri ceviz ve tarçınla süslenerek soğuk olarak servis edilir.