elmalı kek

'Damak Keyfi' forumunda cemre gizem özen tarafından 5 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. ]Malzemeler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
    not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.
    1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
    80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
    1/3 bardak kahverengi seker
    1 tatli kasigi limon suyu
    1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

    Icine

    4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
    1/2 su bardagi kahverengi seker
    1 tatli kasigi limon suyu

    Ustune:

    3/4 su bardagi kabartma tozlu un
    1 tatli kasigina yakin tarcin
    4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
    1/3 su bardagi kahverengi seker

    Yapilisi:

    Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
    Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin.
    Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
    Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
    Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
    Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
    10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.
     



  2. teşekkürler Cemre gizem özen
     



  3. Ben orta okula giderken çok yapardım elmalı keki. Sonra hiç yapmaz oldum. Halbuki ne güzel olurdu.
    Teşekkürler cemre
     



  4. Tarif için teşekkürler Cemre ellerine sağlık:f40:
     



  5. Elmalı Kek mi....
    kulakları çınlasın annemin ne güzel yapardı :f40:
    dur aklıma gelmişken bir telefon açıp isteyim belki yine yaparda afiyetle yerim :f106:
     



  6. Çok severim keki...:f40: Teşekkürler Cemre...:f40:
     



  7. Teşekkürler cemre yazdım bu tarifi..:f40: