Elmalı Dolma Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 8 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER:
    20 Adet küçük boy elma
    2 Su bardağı toz şeker
    1,5 Su bardağı su
    İÇ MALZEMELER:
    1,5 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    Yarım çay bardağı pudra şekeri
    ÜZERİ İÇİN:
    1 Paket krem şanti
    1 Su bardağı soğuk süt
    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın
    Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir
    [​IMG]



    Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun

    [​IMG]

    Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın..


    [​IMG]