Elma tava tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 29 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Elma kızartması hiç denediniz mi?
    Tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir elma.
    Elmaların kızartmasıyla yapılan bir tatlı tarifi.

    Elma Tava

    Malzemeleri

    500 gr elma
    120 gr ( 1 su bardağı) un
    2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    ½ su bardağı süt
    1 limon suyu
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    8 çorba kaşığı tereyağı
    Bir tutam tuz

    Hazırlanışı
    1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun. Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun.
    2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin.
    3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin.
    4-Elmaların kabuklarını soyup ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin.
    5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün.
    6-Tavada tereyağını eritin.
    7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun.
    8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın.