Elma Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Elma reçeli tarifi

    [​IMG]

    Malzemeleri

    2,5 kilo yeşil ya da sarı elma
    2,5 su bardağı su
    2.5 kilo toz şeker
    3 limon kabuğu (rendelenmiş)
    3 limon suyu


    Yapılışı

    Elmaları soyup, göbeklerini çıkardıktan sonra, kalınca dilimleyin.
    Büyük bir tencerede su ve 4 su bardağı şekeri kaynatın.
    Kaynadıktan sonra ateşi orta sıcaklığa getirip, içine elmaları koyun.
    3-4 dakika kaynadıktan sonra kalan şekeri ilave edip, bir taşım daha kaynatın.
    İçine limon kabuğu ve suyunu ekleyin.
    30 dakika reçel kıvamını tutturuncaya kadar kaynatın.
    Reçeli ateşten alıp, üstündeki köpükleri kaşık yardımıyla toplayın.
    Biraz soğuduktan sonra kavanozlara boşaltabilirsiniz.


    Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için, bir kaşık batırarak dik olarak çıkartın.
    Reçel kaşığın ucunda toplanıp tane halinde akıyorsa reçel kıvamına gelmiş demektir.
    Elma reçelini alüminyum tencerelerde pişirmemeye özen gösterin.