Elma Reçeli Tarifi-elma reçeli nasıl yapılır Resimli

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye


    resimli elma reçeli yapılışı,elma reçeli tarifleri,elma marmelatı nasıl yapılır,elma reçelinin yapılışı,elma reçeli yemek tarifi

    ELMA REÇELİ

    [​IMG]

    4-5 iri boy elma
    7-8 su bardağı şeker
    1,5 limon

    Elmaları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz.
    Tencereye. 5 su bardağı su koyunuz. Elmaları zevke göre küp, dilim, üçgen, kibrit çöpü şeklinde doğrayarak veya rendeleyerek ölçülü suya koyunuz. Kapağını örterek yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
    Şekerini ilave edip karıştırınız. Kapağı açık olarak kaynamasını sağlayınız. Limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Tabağa biraz suyundan koyup kontrol ediniz. Koyu kıvamda akıyorsa olmuştur.) Beş dakika dinlendiriniz. Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapayıp serin bir yerde bekletiniz. ​
     

Sayfayı Paylaş