Elbistan Tava

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Elbistan Tava


    [​IMG]


    Malzemeler


    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
    1 adet domates
    1 diş sarımsak
    tuz
    1 adet patlıcan
    Kızartmak için: sıvı yağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 adet sivribiber


    Yemeğin Tarifi


    250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp,
    eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup,
    sote edin.

    Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş
    dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.

    1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan
    dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini
    kaybettirmeden kızartın.

    Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada
    birkaç dakika çevirin.

    Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates
    sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.

    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından
    çıkarıp, servis yapın.

    Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.

    Afiyet Olsun.