Elbasan Tavası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Elbasan Tavası Tarifi
    Elbasan Tavası nasıl yapılır
    Elbasan Tavası yapılışı

    Elbasan Tavası Tarifi Resimli


    [​IMG]


    Malzemeler :

    750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )

    3 Çorba kaşığı margarin

    2 Orta boy soğan

    6 Su bardağı süzme yoğurt

    6 Su bardağı su,

    1/2 Su bardağı un

    3 Yumurtanın sarısı

    Tuz

    Hazırlanışı:

    Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız.

    Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz.

    Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz. [Elbasan Tava]

    Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz.

    Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız. Böylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz.

    Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız.

    2 – 2.5 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça yediririz. Bu karışımı 10 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz.

    Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz.

    Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz.

    Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız.