Elbasan Tava Edirne

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 2 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Elbasan Tava Edirne
    Elbasan Tava Tarifi
    Edirne Yöresel Yemekleri

    [​IMG]
    Malzemeler
    3 çorba kaşığı margarin, 750 gr. kemiksiz kuzu eti, 2 orta boy soğan, 6 su bardağı su, tuz, 6 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı un, 3 yumurta sarısı

    Hazırlanışı
    Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.