Elazığ usulü Keşkek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Elazığ usulü Keşkek tarifi
    Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır

    2 su bardağı kuru fasulye
    4 su bardağı aşurelik buğday
    250 gr. kavurma veya haşlanmış dil
    2 adet soğan
    300 gr. tereyağı
    1 yemek kaşığı salça
    8 su bardağı su
    tuz

    [​IMG]

    Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
    Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Fasulyeler haşlanır ve süzülür. Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır. piştikten sonra servis tabağına alınır. Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür.