Ekşimik turşusu..........

'Damak Keyfi' forumunda Alya tarafından 10 Aralık 2008 tarihinde açılan konu


  1. EKSIMIK TURSUSU

    1.5 kilo eksimik
    2.5 kilo sari carliston biber
    yarim paket margarin (yaklasik)

    Biberleri yikayin uclarini biraz kesin. Eksimigi tuzlayin. Kavanoza bir sira eksimik bir sira biber seklinde doldurun ve uzerine iyice bastirin. Agzi kapali olarak 2 gun kalsin. Asagi inmisse biber ve eksimik sirasiyla ekleyin. Yarim paket yumusamis margarini tuzlayip biberlerin uzerine yayin. Kavanozun agzina tulbent koyup kapagi sikica kapatin. Iki gunde bir acip tulbenti yikayip tekrar ayni sekilde kapatin. Tulbent kuflenmesini onlemek icin koyuluyor. Biberler tursu tadina gelene kadar islemi tekrarlayin. Ustune koydugunuz margarini alin ve servis yapin. afiyet olsun.

     



  2. paylaşım için teşekkürrler
     



  3. Ekşimik mi?
    Alya ekşimik nedir diyebir soru soracağımda korkuyorum vala yuhhhh bilmiyor musun daha diyeceksin diye :f30:
    vala ilk kez duyuyorum çok mu çağ dışı kalmışım :(