Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ceylan tarafından 22 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Ekşili Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?


    Özellikle Adana ve civarında meşhur olan ekşili patlıcan dolması tarifini sizlerle paylaşıyoruz...

    Malzemeler:

    [​IMG]

    Sosu için

    4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    2 Limonun Suyu
    1 Tatlı Kaşığı Nane
    10-12 Diş Sarmısak
    1 Çay Bardağı Su

    1 Kg Dolmalık Patlıcan
    1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
    3 Domates
    3 Acı Sivribiber
    1 Soğan
    1 Demet Maydanoz
    1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
    2 Su Bardağı Su
    Karabiber, Nane, Tuz

    Yapılışı:

    patlıcanların acısının çıkması için oyup, bir süre suda bekletin. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.

    Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.

    Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.

    Sosu için; İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.

    Dolma pişince üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 4-5 dakika daha pişirin.