Ekşili Mahluta

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ekşili Mahluta

    EKŞİLİ MAHLUTA

    Malzemeler:

    2 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet orta boy patlıcan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 adet limon suyu
    1 çay kaşığı tuz

    sosu için:

    4 yemek kaşığı zeytinyağ
    6 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı kuru nane
    [​IMG]
    Hazırlanışı:

    1- Bir tencerede kırmızı mercimek üstüne geçecek kadar suyla doldurup mercimekler pişirin. Köpüğünü alıp kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam edin.
    2- Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Süzgeçle bir tabağa alın. Limon suyu ve tuzu katıp harmanlayın.
    3- Patlıcanları pişmekte olan kırmızı mercimeklerin içine ekleyin. Su gerekli olursa 2 su bardağı su ekleyin. Yoğunluğunu arzunuza göre ayarlayın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
    4- Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında 1-2 dakika kavurduktan sonra naneyi ilave edip ocaktan alın. Servis yapılırken tabakların üstüne yağdan gezdirin. Afiyet olsun.