Ekşi Karadut Şurubu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 5 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ekşi Karadut Şurubu nasıl Yapılır

    malzemeler:

    1 kg ekşi karadut,
    1,5 kg tozşeker.


    Yapılışı:

    Karadut iki türlüdür. Bir türü ekşi, diğer türü tatlıdır. İkisinin de kokusu aynıdır. Ancak şurubu yapılacak karadut tatlı karadut ise şuruba 50 gr limontuzu ilave edilmelidir. Şerbetlerin mayhoşluğu serinleticiliğini artırır.

    Karadutun saplan ayıklanıp temizlenir, bol suda örselenmeden yıkanır ve sularının süzülmesi için süzgece konur. Suyu süzdürülmüş karadut tozşekerle karıştırılıp yoğurulur ve şekerin erimesi için 10-12 saat bir kenarda bırakılır. Sonra ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür.

    Kalan posaya 1/2 bardak su katılarak tekrar yoğurulur ve ince delikli süzgeçten geçirilir.

    Şurup şişelere doldurulur, serin bir yerde veya buzdolabında saklanır. İstenildiğinde, beşte biri şurup olmak üzere suyla karıştırılarak ikram edilir.

    karadut.