Ekmekte Antrikot

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Ekmekte Antrikot


    [​IMG]


    Malzemeler


    4 Dilim Tost Ekmeği
    4 Adet Antrikot
    4 Dilim Çedar Peyniri
    1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu


    Yemeğin Tarifi


    Öncelikle mantarları yıkayıp,15 dakika limonlu suda bekletin.Dört parçaya
    kesip teflon tavaya koyun.Üzerine bir tutam tuz serpin.

    Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı
    ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin.Birkaç dakika daha pişirin.

    Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın.Antrikotlar
    kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.Daha sonra
    ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini
    koyun.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin,servis yapın.

    Afiyet Olsun.