Ekmeklik

'El Becerileri' forumunda Blue tarafından 20 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu



  1. [​IMG]

    Malzemeler

    Bir tane ahşap ekmeklik
    Bir adet ince fırça
    Bir adet kalın fırça
    Bir yaprak yeşili boya
    Bir tane eflatun boya
    Bir tane beyaz boya
    Kahverengi boya
    Bir adet subazlı vernik
    Bir tane yaldız sim
    Bir tane zımpara



    Yapılışı


    Ahşabımızın içini ve dışını güzel bir şekilde zımparalıyoruz. Daha sonra kalın fırçamızla ahşabımızı içini ve dışını kahverengine boyuyoruz. Daha sonra kurumaya bırakıyoruz. Kuruduktan sonra modelimizi belirliyoruz. Geniş ve düz bir tabağa boyalarımızı düzenli bir şekilde koyuyoruz. Kalın olan fırçamıza önce yeşili sonra beyazı batırıp, fırçamıza boyayı iyice yediriyoruz. Seçtiğimiz modele göre bir darbede yaprağımızı yapıyoruz. Sonra ince fırçamız ile resimde görüldüğü gibi dallar yapıyoruz.

    Modelimizi yaptıktan sonra kalan boşluk yerlerine fırçamızı iki renk boyaya batırıp, fırçamıza yediriyoruz. Yedirdikten sonra pat pat dediğimiz resimdeki şekli uyguluyoruz. Daha sonra bütün her şey bittikten sonra ahşabımızın kenarlarına simimizi parmağımızın ucu ile sürüyoruz. Daha hoş görünmesini isteyenler boyama işlemi bittikten sonra verniğimizi üzerine sürüp bir süre beklemelidirler. Bu strog denilen tek darbeli yapılan bir boyama işlemidir. Ekmeğinizin kurumasını engeller. Hem de mutfağınıza ayrı bir güzellik katıyor
     



  2. Cevap: Ekmeklik

    Ahşap boyama ile ilgilenenlere püf nokta (kursa gitmeyip yeni başlayanlar için özellikle) ; zemin koyuysa ve kenarlarda sedefli açık bir renk kullanmak istiyorsak (resimdeki altın sarısı olan yer gibi) fırça ile sürüldüğünde zor kapanır. Ama parmaklarımızla sürdüğümüzde hem fırça izi kalmaz hem de 1 kerede alttaki boya kapanır.