Ekmekli Soğan Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Ekmekli Soğan Çorbası


    [​IMG]


    Malzemeler


    3 Soğan
    1 Kahve Fincanı Margarin
    1 Demet Taze Soğan
    1 Somun Bayat Ekmek
    1 lt Et Suyu
    Tuz, Karabiber, Kekik


    Yemeğin Tarifi


    Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay
    doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz.
    Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin
    derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan
    da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını
    hafifçe kavurun.

    Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde
    doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.

    Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz
    yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki
    tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

    Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için
    fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler
    halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın.

    Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.
    Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz.
    Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.
    Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Önerimiz kimyon,
    nane veya hintcevizi.

    Afiyet Olsun.