Ekmekler - Çay Saati

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 12 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinli Ekmek

    [​IMG]



    Malzemeler:

    1 Adet Ekmek Hamuru
    1 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1 Adet Yumurta
    1 Kahve Fincanı Margarin
    1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
    Alabildiği Kadar Un


    Yemeğin Tarifi :

    1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın. 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta,
    1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın. 1 su bardağı ayıklanmış zeytin
    ve alabildiği kadar unu ekleyin. İyice yoğurun.
    Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın. 2 saat dinlendirin. Üzerine su sürün.
    Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

    Afiyet Olsun...



    Denizaltı

    [​IMG],



    Malzemeler:

    2 Adet uzun Ekmek
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Adet Dövülmüş Sarmısak
    225 gr Domates Sosu
    Peynirle Tatlandırılmış Spagetti(pişmiş)
    2 Dilim Jambon
    2 Dilim Taze Kaşar


    Yemeğin Tarifi :

    Fırını 180 derece ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. 2 adet ekmeği ikiye bölün.
    Tereyağı ve sarmısağı karıştırıp, ekmek hamurlarının üzerine sürün. Dilimleri fırın
    tepsisine yerleştirin.
    Her ekmeğin üzerine spagettiden koyun. Jambonu ince ince dilimleyin. Spagettinin
    üzerine dilimleri yerleştirin. Taze kaşar dilimlerini ince ince kesin. Taze kaşar ,
    dilimlerinin spagettilerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin. Fırına sürerek
    12 dakika pişirip servis yapın.

    Afiyet olsun


    Fiyonk


    [​IMG]

    Malzemeler:

    200 gr beyaz peynir (yumuşak)
    1 dilim kaşar peyniri
    2 dilim dana jambon
    1 veya iki salatalık turşusu
    Bir kaç tane mantar
    3 dilim tost ekmegi


    Yemeğin Tarifi :

    Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve
    tekrar jambon koyun.

    Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği
    koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.

    Afiyet Olsun.



    Sevgi Çöregi

    [​IMG]


    Malzemeler:

    HAMUR İÇİN
    2 Kahve Fincanı Margarin
    1 Yumurta
    Tuz
    İÇ MALZEME
    2 Havuç
    2 Kereviz
    Tuz , Karabiber
    400 gr Brokoli
    2 Yumurta
    6 Kiraz Domates
    350 gr Süt Kreması
    Rendelenmiş Limon Kabuğu
    3 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    1/2 Demet Maydanoz


    Yemeğin Tarifi :

    Hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edinceye
    kadar yoğurun. Hamuru bir alüminyum folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

    Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Havuç ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın.
    Brokoliyi küçük parçalara bölün. Domatesleri ikiye bölün.

    Brokoli, havuç ve kerevizi tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp soğuk su ile durulayın.
    Süt kremasını yumurta ile karıştırıp tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.

    Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 6 küçük sufle kabını yağlayın. Hamuru
    3 mm kalınlığında açın. Bir sufle kabı ile hamurdan 6 daire çıkarın. Hamur dairelerini
    kapların içine yerleştirin. Sebzeleri ilave edin. Yumurtalı kremayı üzerine ekleyin.

    Fırına verip 30-35 dakika pişirin. Sevgi çöreğini kıyılmış maydanozla süsleyip
    servis yapın.

    Afiyet Olsun.